İçeriğe geç

Kat Malikleri Kurulu Hangi Kararları Alabilir

Apartman yönetim kurulu hangi kararları alabilir?

Yapının tapuya tescili veya mülkiyetinin bölünmesi, bölünen kısmın başkasına devredilmesi veya yapının dış duvarlarının, çatısının veya dam örtüsünün reklam amaçlı kiraya verilmesi gibi önemli idari hususlar, kat maliklerinin tamamının oybirliği ile alınması gereken kararlardır.

Kat malikleri kurulu nasıl karar alır?

“KMK / Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve paylarına göre yarıdan fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. (Değişik ikinci fıkra: -5711/15 md.) Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ilk toplantı yapılamazsa, ikinci toplantı en geç onbeş gün sonra yapılır.

Kat malikler kurulu alacak oldukları kararlarda hangi yönteme göre karar verir?

Kat malikleri toplantısı, KMK Md. No. 30/f. 1. cümleye göre, kararlarını genellikle çoğunluk oyu ile alır. Ancak kanunun buna özellikle vurgu yaptığı bazı durumlarda, daha sıkı karar yeter sayıları öngörülür. Çoğunluk sağlanmadan verilen bir kararın yaptırımlara tabi olacağı şüphesizdir.

Apartman yönetim kurulu tek başına karar alabilir mi?

Bir apartman dairesinde veya bir mülkte, tüm kararlar kat mülkiyeti sahipleri kurulu tarafından verilir. Bazı kararlar için iki oy yeterliyken, bazı kararlar için oybirliği gerekir. Ancak, karar alma yetkisi ve karar alma hakkı bir şekilde kat mülkiyeti sahipleri kuruluna aittir. Yönetici karar alamaz; ancak alınan kararları uygulayabilir.

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Ana gayrimenkulde birden fazla bağımsız bölümü bulunan kat malikleri, her bağımsız bölüm için ayrı oy hakkına sahiptir; ancak bağımsız bölüm sayısı ne olursa olsun, oy sayısı tüm oyların üçte birini geçemez.

Kat mülkiyeti kanunu 20. madde nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20. – Buna göre, giderleri veya avans payını ödemeyen kat malikine karşı, diğer kat maliklerinden biri veya yönetici tarafından dava açılabilir ve yönetim planına, bu Kanuna ve Genel Hükümlere göre icra takibi yapılabilir.

Kat mülkiyeti kanunu 33. madde nedir?

Bu bağlamda her kat maliki KMK.m.33 kapsamında kendisi dava açma hakkına sahiptir. Bunun için diğer kat maliklerinin rızası aranmaz. Konunun yetkili ve görevli mahkeme açısından incelenmesinde Kat Mülkiyeti Kanunu’nun Ek Madde 1 ve Madde 33 hükümleri ön plana çıkmaktadır.

Site yönetimi toplantı yapmadan karar alabilir mi?

Yapı yönetiminde karar alabilmek için apartman sahipleri yılda en az bir kez bir araya gelmelidir. Yapı yöneticisi, apartman sahiplerine yapı yönetimi toplantısı için bir tarih bildirimi göndermelidir.

Kat malikleri karar defterini inceleyebilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu, maliklerin defterleri her zaman inceleyebilmesini öngörmemektedir.

Site yönetimi aidatları artırma yetkisi var mıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 35. maddesine göre; kat maliklerinden tahsil edilen aidatlar tükendiğinde kat maliki yöneticisi ek aidat tahsil etme yetkisine sahiptir. Yani kat maliki yöneticisi ilk toplantıya kadar geçerli olmak üzere aidatları artırma yetkisine sahiptir.

Kat malikleri kurulu kararları nasıl tebliğ edilir?

Kat malikleri kurulunun kararları, kat malikleri kurulu toplantısına katılmayan diğer kat maliklerine bildirilir. Yönetici, kat malikleri kurulu toplantısına katılmayan kat maliklerine kararı imzalatmak veya taahhütlü mektupla bildirmek hakkına sahiptir.

Apartman yöneticisi nelerden muaftır?

Apartman yöneticisi apartmanın günlük operasyonlarından, bina bakımından ve idaresinden sorumludur. Apartman yöneticisi nelerden muaftır? İşte bu sorunun cevabı: Apartman yöneticisi aidat toplama, binayı temizleme, güvenlik önlemleri, bakım ve onarım gibi görevlerden muaftır.

Kat malikleri kurulu kararının iptalini kimler isteyebilir?

Herhangi bir nedenle kat mülkiyeti sahipleri toplantısına katılmayan herhangi bir kat mülkiyeti sahibi itirazda bulunabilir. Kat mülkiyeti sahiplerinin itirazda bulunabilmeleri için karara karşı oy kullanmaları gerekir.

Apartman yöneticisi karar almadan harcama yapabilir mi?

Genel olarak, kat mülkiyeti yöneticisi rutin idari görevler ve binanın bakımı ve onarımı gibi temel masrafları tek başına karşılayabilir. Ancak, önemli veya büyük masraflar kat mülkiyeti kurulunun onayını gerektirir.

Apartman kararları nasıl alınır?

“Kat mülkiyeti sahipleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve paylarına göre yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir.” Burada belirtmek gerekir ki, toplantının başlayabilmesi için kat maliklerinin sayı ve paylarına göre salt çoğunluğunun bulunması gerekir.

Apartman yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Apartman yöneticisi sorumlulukları şunları içerebilir: Genel gider yönetimi: Ortak giderleri kaydetmek ve takip etmek. … İletişim ve sorun çözme: Apartman sakinleri arasında etkili iletişimi sağlamak … Bakım ve onarım yönetimi: … Güvenlik yönetimi: … Toplantılar ve yönetim kurulu: … Yasal işlemler ve belge takibi: 17 Ağustos 2023

Apartman yönetimi nasıl karar alır?

Maddeye göre, kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayısı ve payları esas alınarak kat maliklerinin yarıdan fazlasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir. İlk toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için yapılamazsa, ikinci toplantı en geç on beş gün sonra yapılır.

Apartman yöneticisi karar almadan harcama yapabilir mi?

Genel olarak, kat mülkiyeti yöneticisi rutin idari görevler ve binanın bakımı ve onarımı gibi temel masrafları tek başına karşılayabilir. Ancak, önemli veya büyük masraflar kat mülkiyeti kurulunun onayını gerektirir.

Site yönetimi toplantı yapmadan karar alabilir mi?

Yapı yönetiminde karar alabilmek için apartman sahipleri yılda en az bir kez bir araya gelmelidir. Yapı yöneticisi, apartman sahiplerine yapı yönetimi toplantısı için bir tarih bildirimi göndermelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep İbrahimli Escort