İçeriğe geç

Ön Bahçeye Otopark Yapılır Mı

Projede bahçe görülen bir yere otopark yapılır mı?

Yargıtay’ın yerleşik içtihatları ve Genel Kurul kararları şöyledir: Apartman binasının mimari projesi ve yönetim planında “bahçe” sayılmayan alanlar “mekan” sayılır ve bu alanların apartman yönetim kurulunun çoğunluk kararıyla otoparka dönüştürülmesi mümkündür.

Arka bahçeye otopark yapılır mı?

Binaların arka bahçelerinde otopark alanları mevcuttur. Arka bahçede otopark alanı sağlamak için yan bahçeye olan mesafe en az 3,00 m. veya binanın zemin katından en az 2 metre olmalıdır.

Kaç daireden sonra otopark zorunlu?

Yapılan değişiklikle, 80 metrekarenin altındaki her 3 daireye en az 1 otopark yeri, 80 metrekare ile 120 metrekare arasında her 2 daireye en az 1 otopark yeri, 120 metrekare ile 180 metrekare arasında her daireye en az 1 otopark yeri ve 180 metrekarenin üzerindeki her daireye 2 otopark yeri düşecek. Bir otopark yerinin ayrılmasına karar verildi.

Otopark tapuya işlenir mi?

Krokiyi çizin ve noter tasdik ettirin. Ev Sahipleri Kurulu/Mass Bina Temsilcileri Kurulu tarafından 5’te 4 oyla onaylanacak ve Yönetim Planı’na (MD) ek olarak tapu siciline girilecektir. Bu, park tartışmasını tamamen ortadan kaldıracaktır.

Ön bahçe otopark olarak kullanılabilir mi?

İmar planı ve yasal hükümlere uygun olarak belirlenen yapıların ön ve yan bahçe mesafeleri, bu Yönetmelikte belirtilen istisnalar dışında otopark olarak kullanılamaz.

Bahçe olarak görünen yere ev yapılır mı?

Bu sorunun cevabına detaylı bakalım. Tarla, bağ, bahçe gibi alanların imar durumu yoktur. Bu parseller imara açılmamış arazilerdir ve bu parsellere ev yapılmasında bir sakınca yoktur.

Evin önündeki kaldırım kime ait?

Ancak, basamakları ve yürüyüş yollarını Sokaklar Bakanlığı standartlarına göre korumak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur. Evinizin önündeki kaldırım çatlamışsa veya düzgün değilse ya da üzerinde çöp veya kar varsa, onu onarmak ve temiz tutmak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur. 15 Eylül 2019 Ancak, basamakları ve yürüyüş yollarını Sokaklar Bakanlığı standartlarına göre korumak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur. Evinizin önündeki kaldırım çatlamışsa veya düzgün değilse ya da üzerinde çöp veya kar varsa, onu onarmak ve temiz tutmak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur.

1 araç kaç m2 yer kaplar otoparkta?

Binek Araçlar İçin Otopark Ölçüleri Bu yönetmeliğe göre manevra alanı dahil her araç için asgari park alanı 20 metrekaredir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre; binek araçlar için otopark alanının uzunluğu 5 metre, genişliği ise 2 metredir.

Otopark ruhsatını kim verir?

Yapılan değişikliklerle, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun “Otoparklar” kapsamında, belediye sınırları içerisinde açılacak otopark faaliyetine ilişkin işyeri ve çalışma izinleri için bölge otoparkları ile kapalı ve açık otopark yapma, işletme ve ruhsat başvurularını yapma yetkisi ilçe belediyelerine verilmiştir.

Apartman Önü Park Yeri kime ait?

Apartman sahipleri ortak alanları kullanma hakkına sahiptir. Park yeri hakkının miktarı, aksi yönde bir anlaşma olmadığı sürece her apartman sahibinin sahip olduğu mülk payına göre belirlenir. Park yerleri ya ek olarak kabul edilir ya da her daireye bir park yeri atanır. Her sakin kendisine atanan park yerini kullanmalıdır.

Otopark neye göre belirlenir?

Bina otopark alanlarının kullanımı da yönetim planında belirtilebilir. Binada daire sayısına karşılık gelen sayıda otopark yeri varsa ve hangi sakinin hangi alanı kullanacağı özel olarak belirtilmişse, her sakin yönetim planında kendisine tahsis edilen otopark alanını kullanmak zorundadır.

Apartmanda otopark zorunluluğu var mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni düzenlemeye göre, ay sonundan itibaren 180 metrekarenin üzerindeki her daire için iki, 120-180 metrekare arasındaki her daire için bir, 80-120 metrekare arasındaki her iki daire için bir, 80 metrekareye kadar her üç daire için bir araçlık otopark alanı oluşturulacağını bildirdi. Bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Tarlaya otopark yapılır mı?

İmar alanı yönetmeliğine göre, yapı cephesinden itibaren 2,00 metre dışarıdaki ön bahçeye, ön bahçeye olan mesafenin 7,00 metreye çıkarılması şartıyla açık otopark alanı yapılabilir.

Otopark paylaşımı nasıl olur?

Otopark alanı nasıl dağıtılır? Otopark alanları binaların ortak alanlarıdır. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre ortak alanlar, mülkün payına orantılı olarak kullanılmalıdır. Örneğin: 10 daireli bir apartman binasında 10 otopark alanı varsa, mülkün 1 payına sahip her daire için 1 otopark hakkı vardır.

Bina otoparkı kime aittir?

Bu nedenle apartman otopark alanları, bina sakinleri için ortak alan olarak kullanılmalıdır. Otopark alanını kullanma hakkı, gayrimenkulün payına orantılı olarak belirlenmeli ve genel kurul kararıyla belirlenebileceği gibi, alternatif bir kullanım da kararlaştırılabilir.

Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?

Apartman ve sitelerdeki bahçeler ortak kullanım alanıdır ve tüm apartman sakinleri, mülkteki paylarına orantılı olarak bu alanı kullanma hakkına sahiptir. Bahçe, özellikle şehir hayatında yeşil alan ihtiyacını karşılamak için önemli bir alandır ve bu nedenle tüm apartman sakinlerine eşit şekilde fayda sağlamalıdır.

Site bahçesine araç park etmek yasak mı?

Yasal düzenlemeler ve izinler Apartman bahçesini otopark alanına dönüştürmek isteyen herkes öncelikle belediyeden gerekli izinleri almalıdır. Ayrıca Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre tüm apartman sakinlerinin bu değişikliğe onay vermesi gerekmektedir.

Tarlaya otopark yapılır mı?

İmar alanı yönetmeliğine göre, yapı cephesinden itibaren 2,00 metre dışarıdaki ön bahçeye, ön bahçeye olan mesafenin 7,00 metreye çıkarılması şartıyla açık otopark alanı yapılabilir.

Boş arsaya otopark yapılır mı?

Kat Mülkiyeti Kanununun ilgili maddesi ve Yargıtay uygulamasına göre, özel amaçlı olmayan imarsız arsaların otopark olarak kullanılması, kat maliklerinin arsa paylarının çoğunluğu ve çoğunluğunun kendisinde bulunmasıyla mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir